Een gids voor essentiële luiertassen - ga nooit van huis zonder deze

A Guide to Diaper Bag Essentials - Never Leave Home Without These

Als ouder van een pasgeborene die zonder zorgen boodschappen moet kunnen doen, op bezoek moet kunnen gaan en gewoon het huis moet kunnen verlaten, is er niets belangrijker dan een goed gevulde luiertas. Het gaat erom dat je de belangrijkste spullen altijd bij de hand hebt en op verschillende scenario's anticipeert.

Als je het moeilijk vindt om te beslissen wat je in je luiertas moet stoppen, kun je dit als een snelle inpakgids gebruiken. Dit zijn de spullen die je nooit meer wilt missen.

Alle luierbenodigdheden

Het eerste wat je in je luiertas moet stoppen, zijn luiers. Zorg ervoor dat je meer dan genoeg luiers in de tas hebt, evenals een barrièrecrème of -zalf. Dit beschermt de gevoelige billetjes van je baby tegen uitslag. Je hebt ook babydoekjes nodig voor luiers en andere rommel.

Een ander essentieel onderdeel voor het verschonen van luiers is een waterdicht aankleedkussen. Zoek er een die je kunt opvouwen of oprollen zodat hij niet veel ruimte inneemt in je tas. Zorg er ook voor dat je het na elk gebruik goed schoonveegt.

Andere kleren

En omdat baby's er niet bepaald om bekend staan netjes en opgeruimd te zijn, moet je voorbereid zijn met ten minste één volledige kledingwissel. Eén schone reservekleding is het absolute minimum dat je wilt inpakken. Idealiter wil je een paar rompertjessokken, broeken of leggings en slippers in je tas stoppen. Door neutrale, effen kleuren te kiezen, kun je de items ook mixen en matchen.

Schone en zachte muslins

Omdat je nooit weet wanneer je een mousselinemoeten deze ook gezien worden als onmisbaar in de luiertas. Kies mousselins die gemaakt zijn van zachte en organische materialen zoals katoen of bamboe. Dit zorgt ervoor dat ze licht van gewicht zijn, ademen en gemakkelijk te wassen zijn.

Voedingsspullen en snacks

In je luiertas bewaar je ook alle voedingsspullen en snacks. Deze worden aangepast aan de behoeften van je baby.

Enkele van de voedingsspullen en snacks die je moet inpakken zijn:

  • Twee gesteriliseerde flessen (misschien heb je er meer nodig)
  • Melkzakken (indien van toepassing)
  • Een vooraf afgemeten portie flesvoeding in poedervorm
  • Erlenmeyer met heet water om met de poedermelk te mengen
  • Afgekolfde moedermelk en koelkompressen om het vers te houden
  • Borstkompressen
  • Babyvoeding (als ze vast voedsel eten)
  • Keukengerei
  • Slabbetjes
  • Bijtkoekjes

Je baby vermaken

Om het aantal tassen dat je onderweg meeneemt te stroomlijnen, kun je de luiertas ook gebruiken om speelgoed in op te bergen. Als je een heel jonge baby hebt, heb je waarschijnlijk niet veel speelgoed nodig, maar het is altijd slim om er wat spullen in te stoppen die je baby bezig houden.

Een paar van de beste entertainmentitems om in je luiertas te stoppen zijn:

  • Boeken (geschikt voor de leeftijd)
  • Bijtringen en rammelaars
  • Fidget speelgoed
  • Een klein knuffeldier of knuffel
  • Een paar schone fopspenen

De vermaakspullen moeten niet stil blijven staan, want dit houdt ze spannend. Probeer om de paar weken de voorwerpen in de tas te vervangen door ander speelgoed en andere boeken. Als je baby ouder wordt, kun je de spullen ook vervangen door meer leeftijdsgeschikte selecties.

Een EHBO-doos voor baby's kan heel handig zijn

Je wilt er niet aan denken dat je kleintje zich bezeert of ziek wordt, maar het gebeurt nu eenmaal. Daarom is het verstandig om een EHBO-doos voor baby's mee te nemen. Deze kan dingen bevatten zoals een thermometer, vloeibare koortsverlager voor baby's, verkoelende gel voor het tandvlees, verband en antiseptische doekjes.

Zelfs de tas die je kiest maakt een verschil

Naast het essentiële is het ook belangrijk om de perfecte luiertas te kiezen. De grootte is belangrijk, want de tas moet groot genoeg zijn om alles in op te bergen, maar ook weer niet te groot zijn om het meenemen te bemoeilijken. De tas moet ook aparte vakken, zakjes en secties hebben om te helpen bij het organiseren. Luiertassen met zijvakken die perfect zijn voor flessen kunnen ook handig zijn.

Als je van plan bent om je luiertas ook als handtas te gebruiken, dan moet je misschien iets groters kiezen. Sommige hebben zelfs afneembare portemonnees voor extra gemak.

De laatste tip bij het winkelen voor een luiertas is om er een te zoeken die waterdicht is en kan worden schoongeveegd. Je luiertas krijgt het zwaar te verduren, dus hij moet gemaakt zijn om lang mee te gaan.

Je bent klaar voor alles wat het leven je te bieden heeft

Door al deze benodigdheden in je luiertas te stoppen, ben je klaar voor elk scenario dat op je pad komt, zodat je baby altijd comfortabel, gelukkig en vermaakt is.

Volgende lezen

5 Tips to Help Your Baby Sleep Better
5 Fun Activities to Do With Your 6-12 Month-Old

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.