Alles wat je moet weten over Elf op de Schap

All You Need to Know About Elf on the Shelf

De feestdagen zijn weer aangebroken en dat brengt een heleboel tradities met zich mee die Kerstmis vrolijker en vrolijker maken. Voor ouders van kleintjes is er geen traditie die spannender is en waar ze eerlijk gezegd meer naar uitkijken dan de Elf op een Schap. Hoewel deze traditie nog relatief nieuw is, heeft ze wereldwijd snel ingang gevonden en geeft ze kinderen iets speciaals om naar uit te kijken tijdens het aftellen tot eerste kerstdag.

Ben je niet bekend met het Elf op een plank-fenomeen, maar heb je wel kinderen die om een eigen elfje vragen? Laten we eens kijken naar alles wat je moet weten over Elf op de Schap, zodat je deze nieuwe familietraditie vlekkeloos kunt uitvoeren.

Wat is een Elf op de Schap?

Voordat we te diep ingaan op de details van deze traditie, is het belangrijk om te bespreken wat een Elf op de Schap is. Het is een speelgoedelfje dat ongeveer net zo groot is als een Barbiepop. In de winkels vind je verschillende versies van de Elf met verschillende uitdrukkingen op hun gezicht. Je kunt ook zowel mannelijke als vrouwelijke elfjes vinden.

Sommige ouders kiezen voor één Elf op de Schap voor het hele gezin, terwijl anderen een elf per kind kiezen. Het hangt af van je budget en hoeveel werk je jezelf wilt bezorgen. Het "bezoek" van een Elf op de Schap tijdens de feestdagen vergt behoorlijk wat creativiteit van de ouders.

Het idee achter deze elfjes is dat ze magisch zijn en elke nacht, terwijl iedereen slaapt, door het huis bewegen en vaak kattenkwaad uithalen. Kinderen gaan dan 's ochtends naar ze op zoek om te zien wat ze vannacht hebben uitgespookt.

Maar deze schattige elfjes zijn niet alleen maar magisch, het andere deel is dat ze fungeren als de verkenner van de Kerstman, die probeert uit te zoeken of kinderen op de "lieve lijst" komen te staan. De elf kijkt altijd, dus het kan een geweldige stimulans zijn voor kinderen om zich goed te gedragen voor Kerstmis.

Wanneer verschijnt de elf op de plank?

Als je eenmaal een elf hebt uitgekozen, kun je de kinderen het officiële Elf op de plank-boek voorlezen, zodat iedereen vertrouwd raakt met de traditie. Vergeet niet om de kinderen ook een naam te geven aan de elf.

De magie van de elfjes begint meestal in december, maar wanneer is aan jou? Veel ouders vinden 1 december een mooie dag om de traditie te beginnen, maar vergeet niet dat je het bijna een hele maand vol moet houden.

Elke nacht moet je de elf door het huis verplaatsen en verschillende "scènes" creëren waar de kinderen wakker van worden. Het kan een grote inspanning zijn en daarom vind je online allerlei ideeën en tips voor elfjes op de plank, voor andere ouders die in dezelfde situatie zitten als jij. Je kunt ook leuke accessoires voor de elfjes kopen.

De laatste nacht van de "magie" is kerstavond, want dat is de nacht dat de Kerstman aankomt en controleert wat de elf te melden heeft.

Leer de regels van Elf op de plank

Tot nu toe klinkt het misschien eenvoudig genoeg, maar er zijn ook een paar regels die kinderen moeten volgen om de elf zijn magie te laten behouden.

Deze regels kunnen worden besproken voordat de elf in beweging komt, zodat kinderen weten wat ze kunnen verwachten.

De Elf op de Schap regels zijn:

  1. Het elfje keert altijd op kerstavond met de Kerstman terug naar de Noordpool, maar komt het volgende kerstseizoen weer terug.
  2. Ook al heeft de elf "magie" en kan hij 's nachts rondlopen, hij kan niet praten. Ze kunnen echter wel naar kinderen luisteren.
  3. Kinderen mogen de elf niet aanraken, want dan verdwijnt zijn magie.

Wat als je geen ideeën hebt?

Zoals hierboven vermeld, kan het bedenken van ideeën voor het elfje elke avond makkelijk genoeg beginnen, maar naarmate de maand vordert kan het veel moeilijker worden. Probeer inspiratie te zoeken op sociale media en online, want er zijn genoeg leuke ideeën die je kunt namaken.

Een leuke familietraditie waar de hele familie van kan genieten

Dus als je twijfelt of je wel of niet moet investeren in een Elf op de Schap, bedenk dan dat het een erg leuke familietraditie kan zijn. Het is een prachtige manier om de dagen tot Kerstmis af te tellen en kinderen iets schattigs te geven om elke ochtend voor wakker te worden.

 

Volgende lezen

Christmas Traditions for New Families - Zipster
Top 15 Gift Ideas for New Mums

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.