5 tips om je baby beter te laten slapen

5 Tips to Help Your Baby Sleep Better

Als je een enquête zou houden onder nieuwe ouders en hen zou vragen wat de grootste uitdaging was met hun pasgeborene, dan is de kans groot dat slapen bovenaan de lijst zou staan. Een kleintje ervan overtuigen om niet alleen in slaap te vallen maar ook te blijven slapen is een hele opgave en het is iets dat geduld, oefening en een beetje kennis vereist.

Als je moeite hebt om je baby beter in slaap te krijgen, dan kunnen deze tips ideaal zijn. Ze kunnen je zelfs helpen bij het transformeren van dutjes en bedtijd.

Creëer een routine voor het slapengaan

Een van de beste dingen die je kunt doen is een consistente routine voor het slapengaan creëren. Als je die eenmaal hebt ingesteld, moet je je eraan houden zodat je baby het patroon begint te herkennen. Als je baby ouder wordt en verschillende fases doormaakt, moet je de routine misschien aanpassen, maar de basis moet blijven.

Het is niet omdat je begrijpt hoe belangrijk een bedtijdroutine is, dat je weet wat die moet inhouden. Hier zijn een paar dingen die je misschien in de routine wilt opnemen:

  • Een kalmerend bad
  • Verhaaltje vertellen
  • Je stem stil houden tijdens de routine
  • Slaap- of nachtkleding aantrekken
  • Een slaapzak zodat ze warm, knus en veilig zijn

Deze zelfde routine kan en moet zowel voor het slapengaan als voor het slapengaan gebruikt worden. Hoe eerder je kleintje de routine begint te herkennen, hoe makkelijker het zal worden.

Weet wanneer je hem neer moet leggen

Het is ook een beetje een truc om te weten wanneer je je baby moet laten slapen voor een dutje of bedtijd. Natuurlijk is het tijdstip belangrijk, maar er zijn ook signalen waar je op moet letten. Door precies het juiste moment te kiezen, kan je baby gemakkelijker en sneller in slaap vallen.

Enkele signalen waar je op moet letten zijn:

  • Geeuwen
  • Onrust
  • Wrijven in de ogen
  • Oogleden blijven zich sluiten
  • Huilen

Elke baby is uniek, dus de jouwe kan andere signalen hebben waar je aan moet wennen en op moet letten. Zodra ze tekenen van slaperigheid vertonen, wil je zo snel mogelijk reageren. Als ze oververmoeid raken, zal in slaap vallen veel moeilijker zijn.

Bereid ze voor op succes

Om een dutje of bedtijd te laten slagen, moet je baby het ook naar zijn zin hebben. Dat betekent dat hij een volle buik en een schone luier moet hebben. Als hij huilt of huilt nadat je hem hebt neergelegd, weet je in ieder geval dat er aan zijn behoeften is voldaan en dat je niet hoeft terug te komen om een schone luier te halen.

Een andere manier om ze op succes voor te bereiden, is door een omgeving te creëren die rust bevordert. Natuurlijk is het belangrijk om de kinderkamer leuk te maken, maar het moet ook praktisch zijn.

Deze tips kunnen helpen om een rustgevende omgeving te creëren waardoor ze gemakkelijker in slaap vallen:

  • Zorg ervoor dat de kamer de juiste temperatuur heeft - niet te warm
  • De lichten moeten uit zijn, behalve een klein nachtlampje indien nodig.
  • Gebruik verduisterende raambekleding
  • Gebruik een apparaat met witte ruis
  • Zorg ervoor dat er geen dekens in hun wieg liggen die gevaarlijk voor ze kunnen zijn

Voel niet dat je op je tenen door het huis moet lopen

Een veelvoorkomende misvatting die vooral nieuwe ouders hebben, is dat je het huis stil moet houden tijdens het slaapje. Als je op je tenen rondloopt, het volume van de televisie op nauwelijks fluistertoon houdt en ook je stem zachter laat klinken, doe je misschien meer kwaad dan goed. Idealiter zou je baby zelfs door achtergrondgeluid moeten kunnen slapen. Het doel is om ze te leren zichzelf te kalmeren.

In plaats van alles stil te houden, kun je beter de bovenstaande tip gebruiken en een apparaat met witte ruis. Dit zorgt voor een constant maar rustgevend geluid in hun kamer en kan helpen om sommige andere geluiden in huis te maskeren. Zo raken ze eraan gewend om in slaap te vallen zonder dat het stil hoeft te zijn.

Wees realistisch over hoeveel slaap ze nodig hebben

De laatste tip is om realistisch te zijn over hoeveel slaap ze nodig hebben. Het kan zijn dat je te veel van ze verwacht. Over het algemeen slapen pasgeborenen 16-18 uur per 24 uur. Sommigen hebben echter veel minder nodig - het hangt van de baby af.

Naarmate ze ouder worden, zal de hoeveelheid slaap die ze nodig hebben afnemen en zullen ze 's nachts langer en ononderbroken slapen. De kans is groot dat ze tussen zes en 12 maanden 's nachts 12 uur onafgebroken kunnen slapen.

Je bent niet alleen

Als je problemen hebt om je baby in slaap te krijgen en te houden, ben je niet de enige. Het is een strijd die de meeste nieuwe ouders hebben, vooral tijdens de eerste zes maanden. Het goede nieuws is dat het een fase is en dat je er met een beetje werk met vlag en wimpel uit kunt komen.

Volgende lezen

The 10-Month Sleep Regression - Survival Guide
A Guide to Diaper Bag Essentials - Never Leave Home Without These

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.